Foto: Erik Abel, TT

Efter skjutningen i Umeå – tre häktade för grovt vapenbrott samt grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer som tidigare suttit anhållna misstänkta för inblandning i skjutningen i Umeå i mitten av april har nu häktats.

Samtliga misstänks för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Det var under måndagen som polisen grep och anhöll fyra personer vid tillslag i Umeå och Skellefteå. Två av dessa häktades under onsdagen och en tredje under torsdagen misstänkta för grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott.

– En av de som anhölls försattes på fri fot efter förhör igår, säger David Helgesson, chef grova brott.

”Utreder kopplingar”

Enligt källor SVT pratat med är vapen- och narkotikabeslaget direkt kopplat till skjutningen Öst på stan, men det kan inte åklagare Stina Stener bekräfta i nuläget.

– Vi utreder kopplingarna just nu. Men polisen har beslagtagit en större mängd narkotika och ett flertal vapen, säger hon.

Även polisen är fåordig om kopplingen till skjutningen för de tre som nu är begärda häktade.

– Om de har en roll eller om de har en roll i skjutningen är för tidigt att säga. Kopplingen, om den finns och hur den ser ut, kan jag inte gå in på i det här skeendet, det behöver utredas närmare, säger David Helgesson, chef för polisens avdelning för grova brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.