Elias fick ryggsmärtor – så fick han hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Innebandyeleven Elias Niclasson fick problem med ryggen på grund av att han hade haft fel teknik vid träningen. Via sin skola kunde han snabbt få hjälp med sina problem.

Många unga elitidrottare får problem med ryggen, det visar en avhandling från Umeå universitet som SVT Nyheter rapporterat om.

Men det finns skolor där man satsat på att undvika den här typen av skador.

Elias Niclasson, innebandyelev på Elitidrottsgymnasiet på Dragonskolan i Umeå, har dragits med smärtor i ländryggen sedan i julas. Tidigt kopplades sjukgymnast in och han fick ett individanpassat program för att komma till bukt med problemen.

– Jag har haft fel teknik och inte använt mig av rumpmusklerna vid benböj, utan istället använt ryggen. Jag har fått några övningar av sjukgymnasten som jag kört. Jag har fortfarande lite känningar, men hoppas att det är borta om ett tag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.