En anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under förmiddagen har polisen hämtat in en man i 30-årsåldern. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla honom.

Det var sent på onsdagskvällen som det började brinna i en villa på Rothoffsvägen i Umeå. Polisen misstänkte tidigt att branden kunde varit anlagd. Huset har under en tid varit obebott.

Känd av polisen

Under torsdagsförmiddagen har polisen hämtat in en man i 30-årsåldern som nu anhållits skäligen misstänkt för mordbrand, vilket är den lägre misstankegraden.

– Mannen är känd av oss sedan tidigare, säger David Helgesson, tf gruppchef vid grova brott, men han vill inte gå in på i vilket sammanhang.

Glöder fortfarande

Någon teknisk undersökning av platsen har inte kunnat göras än.

– Det är för varmt och glöder fortfarande, så fort det har kallnat kommer en platsundersökning att göras, säger Helgesson.

Nu söker polisen efter vittnen till gårdagens brand men är även intresserade av att komma i kontakt med personer som har information om tidigare aktivitet runt huset.

Ytterligare förhör med den anhållne mannen kommer göras imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.