Flera patruller är på plats i det lilla samhället i Lycksele kommun. Foto: Moa Lindberg/SVT

Två barn och äldre kvinna skadade i grovt våldsbrott i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har anhållits för tre fall av försök till mord efter ett grovt våldsbrott i Lycksele. Två barn under 10 år och en kvinna i 75-årsåldern vårdas för sina skador. Mannen förnekar brott.

Enligt polisen har de inblandade personerna en relation till varandra. Den gripna personen har förts till Umeå där förhör med honom inleddes vid 12-tiden. Fler förhör kommer att hållas, uppger polisen.

Under eftermiddagen har mannen anhållits på sannolika skäl misstänkt för tre fall av försök till mord. Han förnekar brott och har begärt att försvarare förordnas honom.

Våldsdådet i Lycksele

Allvarliga skallskador

Enligt källor till TV4 Nyheterna har ett litet barn förts till Norrlands universitetssjukhus i Umeå med allvarliga skallskador orsakade av ett tillhygge. Kvinnan i 75-årsåldern har också förts med ambulans till Norrlands universitetssjukhus, enligt TV4 Nyheterna.

Polisinsatsen inleddes tidigt på morgonen. Enligt åklagare Andreas Nyberg slog en granne larm vid 07.30-tiden.

SVT:s reporter Moa Lindberg är på plats vid bostaden där brottet ska ha skett.

– Tre polisbilar är på plats och patruller söker av tomten, som är helt avspärrad, med hundar. Polisen på plats vill inte kommentera ärendet, men de säger att de varit här ett bra tag, säger hon.

Polisen är på plats med hundpatrull och tekniker med drönare. Foto: Moa Lindberg/SVT

Lasarett i stabsläge

Lycksele lasarett har gått upp i stabsläge med anledning av händelsen. 

– Det görs regelbundet när saker och ting händer. Men alla frågor hänvisar vi till polisen, säger Jan Alfredsson, kommunikatör på Region Västerbotten.

Enligt polisen pågår nu initiala utredningsåtgärder.

– Jag kan inte svara på vad som händer, jag har inte hela bilden, säger Olle Andersson, chef för grova brott i hos polisen i Umeå.

Enligt polisen är det ingen fara för allmänheten.

Tipsa oss på 090-175040 eller vasterbotten@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet