En man gripen i Västerbotten misstänkt för mord – man skjuten

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen skedde en skjutning i Västerbottens inland, i Storumans kommun. Mannen avled och en misstänkt har nu anhållits på sannolika skäl för mord alternativt dråp.

– Vi får in ett samtal kring 18-tiden om en händelse som gör att vi fattar misstankar om mord. Patruller skickas ut och vi påträffar en avliden person. En annan man kunde gripas vid platsen och det gick lugnt till, berättar David Helgesson, gruppchef för grova brott i polisområde Västerbotten.

Vid 20-tiden på torsdagskvällen gick polisen ut med händelsen. Skjutningen ska ha skett inomhus och mannen som greps anhölls omkring klockan 01 på natten.

– En person är frihetsberövad och ärendet är överlämnat till åklagare, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson på polisen.

Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks på sannolika skäl för mord alternativt dråp. Den avlidne är i 80-årsåldern, och enligt polisen är dessa män kända för varandra sedan tidigare.

Förhör under långfredagen

Under natten arbetade tekniker vid brottsplatsen och deras arbete kommer fortsätta även under fredagen. Jouråklagare kommer nu att ta ärendet vidare.

– Vi befinner oss i ett tidigt skede och kan inte lämna ut fler uppgifter just nu. Det är först på måndag vi kan se om det blir en häktningsframställan, meddelar Robin Simonsson, kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Under fredagen kommer mannen att förhöras med försvarsadvokat närvarande. Även grannar och andra personer som kan ha kännedom av händelsen kommer höras.

– Det är alltid tragiskt när en sådan här händelse inträffar. Det finns offer på båda sidor, säger David Helgesson.

Vet du mer om händelsen? Mejla vasterbotten@svt.se

Tipsa oss på 090-175040 eller vasterbotten@svt.se Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.