Polisen på plats vid avspärrningarna i bostadsområdet där en man dog och två skadades i en skottlossning i januari i år. Foto: Samuel Pettersson/TT

Ersbodaskjutningen: tidigare huvudmisstänkt beviljas skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit både huvudmisstänkt och huvudvittne i Ersbodaskjutningen får närmare 65 000 kronor i skadestånd för den tid han satt frihetsberövad.

Mannen har varit anhållen och häktad under en månads tid i samband med Ersbodaskjutningen i januari i år. Då förundersökningen avslutades utan åtal begärde mannen 100 000 kronor i skadestånd för lidande.

Justitiekanslern menar dock att beloppet mannen begärt överskrider det belopp som normalt betalas ut vid frihetsberövanden av ungefär samma längd. Därför beviljas mannen istället 63 000 kronor för det lidande frihetsberövandet inneburit samt 1725 kronor för ombudskostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet