Mattias Lundgren, ordförande för ST-facket på Arbetsförmedlingen i Västerbotten och Norrbotten, är besviken efter beskedet om nedläggning. Foto: SVT

Fackordförande om nedläggning av Arbetsförmedlingens kontor: Känns åt fanders

Publicerad

”Ett dråpslag mot Västerbottens inland”. Så säger fackordförande Mattias Lundgren om att Arbetsförmedlingen lägger ner 11 av 16 kontor i länet.

Mattias Lundgren, ordförande för ST-facket på Arbetsförmedlingen i Västerbotten och Norrbotten, är besviken efter beskedet om nedläggning av elva kontor.

– Det känns åt fanders milt sagt, det här är ett dråpslag mot Västerbottens inland, säger han till SVT.

Han tycker ändå att det här förslaget är något bättre än det första som lades fram, men att elva kontor i länet läggs ner, kommer att bli kännbart, enligt Mattias Lundgren.

Kontoren i Storuman och Vilhelmina ska visserligen vara kvar, men blir obemannade.

– Tanken är att vi ska kunna möta upp våra kunder på orterna med obemannade kontor, om de har bokade besök, annars är det service på distans som gäller, säger Mattias Lundgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer