Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nu ökar vi varje vecka” Se hur Mark Duchesne, vd Northvolt ett berätta hur produktionen gått från katastrof till succé. Foto: Patrik samuelsson/SVT

Firar ökad produktion på batterifabriken i Skellefteå – anställda får presentkort för miljoner

Publicerad

Det har varit mycket svårt att få igång produktionen vid Northvolts gigantiska batterifabrik i Skellefteå. Men nu har det vänt rejält enligt företaget. Det firas genom att de anställda får dela på presentkort till lokala handlare för tio miljoner kronor.

– Vi slår nya personbästa ute i fabriken varje vecka, säger Mark Duchesne, vd på Northvolt Ett i Skellefteå.

Fjolårets uppstart av batterifabriken i Skellefteå gick katastrofalt dåligt med miljardförluster som följd. Det avslöjade DI strax innan årsskiftet.

– Men nu är vi väldigt nöjda med den ständiga förbättring vi gör varje vecka, säger vd Mark Duchesne.

Batterifabriken Northvolt

Nu börjar produktionen enligt honom vara så pass på spåret att drygt 3 000 anställda på Northvolt i Skellefteå får en belöning. De får dela på bonuskort för över 10 miljoner kronor som går att använda i lokala butiker.

Hur tufft fjolåret var för Northvolt Ett kan du se i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet