Den 9-åriga flicka som utsattes för mordförsöket på Morö Backe har vaknat. Foto: Patrik Samuelsson, SVT

Flickan som utsattes för mordförsöket på Morö Backe i Skellefteå har vaknat

Uppdaterad
Publicerad

Den 9-åriga flicka som utsattes för mordförsöket på Morö Backe har vaknat men det är oklart om hon kommer kunna höras.

Flickan vårdas för sina skador på sjukhus. Hon har flyttats från intensivvårdsavdelningen och hennes mående har stabiliserats.

– Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen. Vi måste göra en bedömning av vad hon kommer att ha för förmåga att minnas och berätta och väga det mot den belastning som ett förhör skulle komma att innebära för henne, skriver kammaråklagare Irene Falk, i ett pressmeddelande.

Polisen eftersöker vittnen

Efter att polisen i förra veckan gick ut och efterlyste tre vittnen till det misstänkta mordförsöket på Morö Backe den 7 juli har polisen fått kontakt med ett antal nya vittnen. Men polisen eftersöker fortfarande personer som rört sig i området vid tidpunkten.

– Vi letar efter personer som befunnit sig på gång- och cykelbanor runt Morö Backe Skola i tiden mellan kl. 15 och kl. 17.30 på eftermiddagen den 7 juli 2022, skriver kammaråklagaren Irene Falk.

Nedan: så sa åklagaren om utredningen den 13 juli.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Andreas Nyberg om utredningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet
Mer Västerbotten
Mer Nyheter