Arkivbild på snöskottning av bollhallens tak. Foto: SVTVisa alla (17)
Visa alla (17)

Följ det senaste om snöovädret i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Ett snöoväder drog över Västerbottens kustland i helgen. Följ vår direktrapportering om konsekvenserna av de stora mängderna snö som kommit i länet.

Är du insnöad, ute och pulsar, eller sitter du fast i en driva? Skicka oss gärna dina filmer och bilder från snöovädret på mejl vasterbotten@svt.se!

SVT rapporterade · Kraftigt snöfall i Västerbotten – följ vår direktrapportering om vädret

Buss blockerar gata i Umeå

En buss körde fast på Älgvägen på Marieberg, vid tvåtiden på måndagseftermiddagen.

Alexander Ärfström, arbetsledare vid länstrafiken i Västerbotten, berättar för VK om läget:

– Det är det hala väglaget som gjort att bussen kört fast. De håller på att försöka ta loss bussen. Både sandning är beställd och bärgare är på väg, säger Alexander Ärfström till VK.

Lokaltrafiken i Umeå, Ultra, meddelar på sin hemsida att resande hänvisas till hållplats Hermelinvägen och Mariehemshöjd.

En buss körde fast på Älgvägen, en bussgata på Marieberg, strax efter klockan två på måndagseftermiddagen. Foto: Marilén Karlsson / SVT
SVT · Elias Liljeström

Tre anläggningar är stängda i Skellefteå

Bollhallen på Norrvalla, Burträsk ishall och Skogsvallen på Morön har stängts på grund av säkerhetsskäl. Det meddelar Skellefteå kommuns driftchef. Anledningen är de snömängder som kommit de senaste dagarna som tynger ner taken.

SVT · Maria Brändström

Mer snö längs kusten ikväll

Under kvällen och natten mot tisdag sprider sig ett nytt snöfall längs Norrlandskusten. Enligt SVT:s meteorologer kan det lokalt innebära stora snömängder.
Under tisdagen klarnar det sedan upp.
SVT:s väderprognos

SVT · Johan Everljung

Elofssonhallen på Röbäck stängd

Under söndagskvällen meddelade Röbäcks IF att en spricka upptäckts i en limträbalk inne i Elofssonhallen och att hallen nu tillsvidare hålls stängd tills balken är undersökt.
Föreningen ska gå ut med mer information efter detta.

SVT · Johan Everljung
SVT · Björn Ottosson

En personbil voltade på E4 norr om Umeå, vid Sävar. Larmet kom strax efter 21-tiden. Bilen hamnade på sidan i ena körfältet och ställde till problem för trafiken. Räddningstjänsten och en ambulans åkte till platsen. Trafiken påverkas, men väntas snart kunna släppas på för fullt igen. Skadeläget är oklart.

SVT · Lina Bergström

Ytterligare ett tak har rasat in. Den här gången är det ett förråd som tillhör Granngården i Skellefteå, på Industrivägen.

- Jag är här på platsen. Det är inte tvärlitet taket, kanske 30 gånger 60 meter, säger Henrik Lindgren på räddningstjänsten i Skellefteå.

Ingen person där inne?
- Nej. Det är tacksamt när det är så mycket snö, man ser om det finns fotspår som leder in. Vi spärrar av platsen bara nu, säger han.

Foto: Räddningstjänsten
SVT · Lina Bergström

Taket på Martinsons trä i Bygdsiljum har rasat in.

– Det finns flera byggnader där, men den här byggnaden har storleken som en halv fotbollsplan, säger Henrik Lindgren, på räddningstjänsten i Skellefteå.

- Ingen person har skadats, men det är ju materiella skador och vattenläckage, fortsätter han.

Räddningstjänsten har spärrat av platsen och kommer nu att lämna över till Martinsson.

- Vi stöttar lite med hur man kan gå vidare härifrån, säger Lindgren.

SVT · Lina Bergström
Skottarglädje bland grannar efter en historiskt tung takskottning på Sandbacka i Umeå. Nästan en meter med blötsnö att lyfta av samfällighetens garage på lördagen. Från vänster: Pär Lundin, Fredrik Löwgren och Fredrik Jakobsson.
SVT · Lina Bergström

Skjutsar hemtjänsten i bandvagn

Hemtjänsten i Skellefteå har svårt att ta sig fram på vissa platser. De får hjälp av räddningstjänsten som skjutsar dem bandvagnar.

Räddningstjänsten i Skellefteå har under lördagen fyra bandvagnar igång för att hjälpa hemtjänsten att ta sig fram med mat och medicin.SVT · Tommy Forsgren

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet