I Svealand och Norrland väntas en del regn- eller åskskurar leva kvar en bit in på kvällen och kanske även natt mot söndag. Längst i norr finns ett mer sammanhängande regnstråk som lever kvar. Götaland får mest uppehåll och bara någon enstaka skur, speciellt i den nordöstra delen och på Gotland. Foto: SVTVisa alla (7)
Visa alla (7)

Svalt och tidvis regnigt

Uppdaterad lördag 11 juli kl. 15.05

I kväll: Skurar lever kvar
I Svealand och Norrland väntas en del regn- eller åskskurar leva kvar en bit in på kvällen och kanske även natt mot söndag. Längst i norr finns ett mer sammanhängande regnstråk som lever kvar. Götaland får mest uppehåll och bara någon enstaka skur, speciellt i den nordöstra delen och på Gotland.

Söndag: Inget nytt på väderfronten
Det svala och ostadiga vädret fortsätter under söndagen med varierad molnighet och en del regn- eller åskskurar. Tyngpunkterna hittar vi i ett stråk över Norrbotten och norra Lappland, i Jämtlands- och södra Lapplandsfjällen samt i östra Svealand. Även i södra Götaland kan det dyka upp en eller annan regnskur. Norra Götaland och sydvästra Svealand ser delvis ut att hamna i en ficka med torrare luft och därmed kan det bli rätt soligt i det området.

Söndag kväll: Skurar lever kvar än en gång
Skurar lever kvar på en del håll i Svealand och Norrland, men det finns också stora områden där det blir mest uppehåll. I ett område från södra Värmland ner mot östra Götaland väntas en rätt solig kväll.

Måndag: Ingen förändring
Vädret fortsätter på samma sätt som tidigare. Det blir svalt och ostadigt med varierad molnighet och en del regnskurar och åska. Flest skurar hittar vi i mellersta Norrland, i övrigt mer utspritt och det finns förstås plats för sol mellan skurarna.

Tisdag-torsdag: Ostadigt en bit in på veckan
Det svala och rätt ostadiga vädret fortsätter en bit in i nästa vecka. Lågtrycket i söder på onsdag kan eventuellt hänga kvar även på torsdag också innan det drar bort åt sydost. När det väl dragit bort väntas en viss stabilisering och även stigande temperatur, men det kan vara värt att betona att detaljerna för Sverige är väldigt osäkra från mitten av nästa vecka och framåt.

Sammanfattning söndag-torsdag
Jämnt fördelade temperaturer över landet kommande femdygnsperiod, men ingen värme. På det flesta håll 15-20 grader om dagarna, men i Norrlands västra inland och fjäll samt Dalafjällen 10-15 grader. Ganska blött också, även det rätt jämt utspritt. Eftersom mycket av nederbörden faller som skurar kan det förekomma stora lokala variationer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer