Torsdag morgon: Regn och blåst i söder och lokalt mycket hårda vindbyar i sydost. Snöfallet i norr minskar men i gränsen mellan regn och snö kan vi få underkylt regn och därmed risk för ishalka. Kartan till vänster visar byvinden. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Snö och regn drar norrut

Uppdaterad onsdag 21 oktober kl. 20.30

Torsdag morgon: Blåsigt i söder
Regn och blåst i söder och lokalt mycket hårda vindbyar i sydost. Snöfallet i norr minskar men i gränsen mellan regn och snö kan vi få underkylt regn och därmed risk för ishalka.

Torsdag: Ostadigt
I främst Lappland och norra Norrbotten kommer kylan och snöandet bestå, så när det väl slutar snöa där under fredagen kommer ett ganska utbredd och skapligt tjockt snötäcke att lämnas kvar. I söder blir det ostadigt, regnet drar bort österut efterhand men det blir fortsatt blåsigt, och temperaturen lär kunna nå 15-gradersstrecket på sina ställen där solen eventuellt kikar fram.

Torsdag kväll: Snö och regn
Fortsatt snöfall i norr, speciellt i nordväst och regn på sina håll i söder och blåsigt i sydost.

Fredag: Halt när molnen lättar
Snöfallet i norr drar bort och det kan snabbt blir halt när molnen lättar och temperaturen sjunker snabbt under natten och morgonen. Dagen blir solig på flera håll i landets norra halva men i söder mer moln. Nord- och nordvästvindar gör att kalluften pressas en bit söderut igen.

Lördag–söndag-måndag: Flera regnväder passerar
I helgen åter lite mildare med vindar västerifrån. På lördag passerar ett splittrat regn över södra halvan av landet, där det för södra Norrlands del delvis kommer bli snö. Därefter åter minskad molnighet, så ökade solchanser på söndag innan nya moln väntas nå in västerifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer