Lördag morgon: Halka i samband med att regn och snö passerar Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Svängigt väder framöver

Uppdaterad fredag 6 december kl. 19.15

Lördag: Kalluften smyger söderut
När lågtrycket drar bort vrider vinden och kallare luftströmmar ner över landet. I östra Svealand övergår regn i snö med risk för påfrysning och ishalka. Det kan också komma underkylt regn. Söder om detta blir det fortsatt blåsigt, men solen kommer fram och värmer kanske än. Norrland får fortsatt varierad molnighet och bara lite snöbyar i fjällen.

Söndag: Regn och snö från sydväst
På söndag drar nästa vädersystem in från sydväst med snö i framkant övergående i regn. Från Svealand och norrut blir det dock mest snö och det kan komma rikliga mängder. Innan snön anländer till Norrland blir det ganska klart och kallt väder.

Måndag-onsdag: Svängigt värre
Söndagens snöfall letar sig en bit norrut under måndagen och drar sedan österut. Som det ser ut nu berörs inte de nordligaste delarna av Norrland. Det kan komma att bli extra besvärligt längs Norrlandskusten på grund av pålandsvindar. I söder passerar samtidigt ett regn- och snöväder. På tisdag växer det in en tillfällig högtrycksrygg och i en ostadig och blåsig period blir det tillfälligt vackert vinterväder. Men redan i mitten av veckan drar ett nytt regn och snöområde in på bred front västerifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer