Tisdag morgon: Skurar redan från start. Redan under morgonen förekommer lokala skurar, och kanske även åska. Kartan till vänster visar förväntad regnängd i millimeter från måndag kväll till tisdag morgon. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Regnskurar att hålla koll på

Uppdaterad måndag 15 augusti kl. 20.00

Tisdag morgon: Skurar redan från start
Redan under morgonen förekommer lokala skurar, och kanske även åska.

Tisdag: Skurar här och var
Det blir varmt och ostadigt väder med regn- och åskskurar under tisdagen. Mellan skurarna bjuds vi också på sol. Prognosen är osäker då det är svårt att säga var skurarna hamnar och hur intensiva de blir. Bra att ha det i åtanke då du ska planera dagen.

Tisdag kväll: Skurar dröjer kvar
Fortsatt en hel del skurar under kvällen, och lokalt även åska.

Onsdag: Svalare luft tar över i västra Norrland
Svalare luft börjar leta sig in västerifrån i norr. I samband med det får vi regn och skurar som passerar, och lokalt kan det komma mycket regn och även vara inslag av åska. I övrigt fortsatt varmt och ganska soligt, där sannolikheten för skurar och åska tillfälligt minskar i söder.

Torsdag: Varmluften hänger kvar i söder
I norr kan vi vänta oss lägre temperatur jämfört med tidigare i veckan. I söder dröjer värmen kvar. Vi får en del sol, men skurar kan också förekomma, främst i det stråk som skiljer värmen i söder mot den svalare luften i norr.

Fredag–lördag–söndag: Värmen dämpas
Det blir fortsatt en del regn och skurar att hålla koll på i slutet av veckan. Den varma luften kan tillfälligt ta en sväng norrut, men efterhand blir det allmänt svalare över landet när nästa regnväder når in västerifrån under helgen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer