Lördag morgon. Kartan till vänster visar frostrisken under natten, där blått betyder frost och ljusblått lokal frost eller markfrost, alltså plusgrader i luften men minus vid marken. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Soligt och torrt

Uppdaterad fredag 16 april kl. 20

Natten mot lördag blir åter kall med minusgrader eller frost i hela landet.

Lördag: Lite mer vår i luften
Under lördagen tar lite varmare luft över i söder, och dagstemperaturen stiger något. Dryga 15 grader ska det kunna bli på sina håll i främst västra och södra Götaland. Byvinden i söder är inte lika kraftig som under fredagen, men delvis ändå frisk. Så det gäller nog att hålla sig i lä om man vill njuta till fullo av solen. För det blir mest soligt i söder, men också med en del molnflak, som dock inte skymmer solen speciellt mycket. I snöfria områden i landet är fjolårsgräset rejält torrt nu, så tänk på att risken för gräsbränder är stor i det torra och soliga vårvädret. I norr är det mest vindsvagt väder som gäller, så efter en kall natt blir det en strålande vacker vårvinterdag med sol från en så gott som klarblå himmel.

Söndag: Mycket sol
Solen dominerar i större delen av landet även på söndag, men fortsatt med en del moln i Sydsverige. Kanske någon skur också i västra Götaland. Åter når temperaturen dryga 15 grader i främst västra Göataland.

Måndag–tisdag–onsdag: Sol och stackmoln
Måndagen bjuder på sol, sol och ännu mer sol. Vårvärmen ser ut att kulminera för denna gång, kanske med närmare 20 grader någonstans i västra Göataland som högst? På tisdag fortsatt soligt, men också mer stackmoln på dagen i främst Götaland. Stackmolnen blir allt fler till onsdagen, och breder då även ut sig längre norrut, upp över åtminstone Svealand också. Dessutom växer molnen till sig så pass att det kan bli någon eftermiddagsskur. I norr fortsatt soligt men kalla nätter och smått vårvarma dagar. Men utvecklingen är osäker lite in i nästa vecka ska dock sägas, så följ prognosen de kommande dagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer