I kväll: Mest klart Lätta moln passerar längst i söder och längst i norr utan att ge något vidare regn ifrån sig. Enstaka skurar är dock svårt att helt utesluta i söder. I övrigt klart väder och minusgraderna infinner sig först sent under kvällen eller under natten. I söder minusgrader främst på Sydsvenska höglandet. Foto: SVTVisa alla (6)
Visa alla (6)

Soligt och torrt

Uppdaterad söndag 18 april kl. 13.00

I kväll: Mest klart
Lätta moln passerar längst i söder och längst i norr utan att ge något vidare regn ifrån sig. Enstaka skurar är dock svårt att helt utesluta i söder. I övrigt klart väder och minusgraderna infinner sig först sent under kvällen eller under natten. I söder minusgrader främst på Sydsvenska höglandet.

Måndag: Vårvärmen fortsätter
Det vackra vårväder fortsätter även i början av nästa vecka. Efter en kall morgon blir det åter ca 15 grader, kanske lokalt närmare 20 vid Västkusten och 10-15 grader i norr. Troligtvis upplevs det som ungefär lika varmt då det blir friska ostliga byvindar i söder och svaga vindar i norr.

Måndag kväll: Klart
Det blir klart i hela landet och temperaturen sjunker ner på minussidan på många håll i landet.

Tisdag:  Sol varvat med moln
Under tisdagen närmar sig ett lågtryck västerifrån. Till en början blir det soligt på många håll, men fram på dagen ökar molnen i landet och i sydligaste Götaland kan det förekomma lite regn eller någon regnskur.


Onsdag–fredag: Kyligt och ostadigt
Resten av veckan bjuder på ostadigare men även kyligare väder. Under torsdagen passerar ett lågtryck med både regn och blötsnö österut över landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer