Söndag morgon: Ett lågtryck i söder och ett i norr Ett lågtryck drar under söndagsmorgonen upp över sydligaste Sverige med regn och blötsnö. När nederbörden når norra Skåne väntas ren snö och det är läge att ta det lite lugnt ute på vägarna.  Norr om Skåne mulnar det och från Svealand och upp över en stor del av Norrland är det en ganska solig morgon. Ett annat lågtryck drar under morgonen förbi nordkalotten. Norra och mellersta Norrland får i samband med det molnigt och lite snö, mest i fjällen. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Varm sol och kall luft

Uppdaterad lördag 10 april kl. 19.20

Söndag morgon: Ett lågtryck i söder och ett i norr
Ett lågtryck drar under söndagsmorgonen upp över sydligaste Sverige med regn och blötsnö. När nederbörden når norra Skåne väntas ren snö och det är läge att ta det lite lugnt ute på vägarna.  Norr om Skåne mulnar det och från Svealand och upp över en stor del av Norrland är det en ganska solig morgon. Ett annat lågtryck drar under morgonen förbi nordkalotten. Norra och mellersta Norrland får i samband med det molnigt och lite snö, mest i fjällen.

Söndag: Regn och snö fortsätter upp över landet
Lågtrycket i norr drar bort mot Finland och följs av delvis uppklarnande väder, men fortsatt snöbyar i fjällen. Lågtrycket i söder trycker på norrut och moln och nederbörd täcker mitt på dagen hela Götaland. I norra Svealand samt södra och mellersta Norrland väntas en torr och vacker vårvinter-söndag.

Söndag kväll: Nederbörden når Svealand, klart i norr
Till kvällen når snö och regn upp över Svealand. På en del platser lägger sig några centimeter snö, så ta det lugnt på vägarna. Under natten övergår nederbörden alltmer i ren snö samtidigt som det rör sig norrut. I norra halvan av Sverige blir det i stort sett en klar och kall natt.

Måndag: Snöfall över norra Svealand och södra och mellersta Norrland
På måndag väntas en snöig dag i landets mellersta delar samt upp över Västerbottens kustland. Längre väster ut uppehåll, och i norra Norrland finns goda solchanser på dagen. I södra Sverige blir det en molnig, lite kylig vårdag med lokala regnskurar eller hagelbyar.

Tisdag, onsdag, torsdag: Lågtrycket drar åt nordost och ett högtryck växer in i från sydväst

Under tisdagen ligger lågtrycket kvar över mellersta Norrland och ger fortsatt en del snö. Just nu ser det ut att komma mest i mellersta Norrland och ner mot öst-Jämtland. I södra Sverige blir det ännu en dag med lite kyligt väder samt lokala byar av regn, snö och snöhagel. Klassiskt aprilväder med andra ord. På onsdag börjar en högtrycksrygg att växa in i sydväst. Räkna dock med växlande molnighet och lokala skurar eller snöbyar också under onsdagen. I fjällen driver snöbyar in med nordvästliga vindar. På torsdag ser det ut som att högtrycksryggen når upp över hela Sverige med torrt och vårsoligt väder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer