Annelie Persson, pressansvarig på Komatsu Forest vill se en förändring på Dragonskolan. Foto: Pressbild/SVT

Företag ser över samarbetet med skola efter sexuella trakasserier

Uppdaterad
Publicerad

Skogsmaskinföretaget Komatsu Forest som samarbetar med teknikprogrammet på Dragonskolan kräver nu att skolan gör något åt problemen med sexuella trakasserier.

– Det här tar vi kraftfullt avstånd från, säger Annelie Persson, pressansvarig på Komatsu Forest.

Företaget Komatsu Forest samarbetar med teknikprogrammet på Dragonskolan bland annat genom att tillhanda hålla praktikplatser. Företaget har också bidragit med pengar till att rusta upp skolans utrustning och betalat stipendiumresor för elever. Företaget ser allvarligt på det som kommit fram.

– Vi har fört samtal med Dragonskolan där vi framfört att vi vill se en tydlig förändring i frågan. Det här är något vi kommer att följa upp och vi förväntar oss att se en tydlig handlingsplan för hur skolan ska arbeta för attitydförändringar i frågan, säger Annelie Persson.

sexuella trakasserier på skolor

”Vill inte ha det här i företaget”

Företaget tycker att det är viktigt att få in fler kvinnor i branschen och jobbar för detta.

– Vi vill vi inte ha sådant här i företaget, säger, Annelie Persson.

Kan det bli tal att om att avsluta samarbetet?

– Det är för tidigt att uttala sig om. Vi  kommer att ha en dialog med skolan inom den närmsta tiden, säger Annelie Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sexuella trakasserier på skolor

Mer i ämnet