Hör polisen om utredningen kring försvunne Olle Foto: Polisen/SVT

Försvunne Olle i Rentjärn: Polisen utreder fortfarande koppling till mordet i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått tre månader sedan 80-årige Olle Forsberg från Rentjärn försvann i samband med en cykeltur. Veckans brott har tittat närmare på hans försvinnande och det eventuella sambandet med mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd.

Det är fortfarande oklart vad som hänt med försvunne Olle Forsberg från Rentjärn utanför Malå. Han försvann i samband med en cykeltur i trakterna runt Rentjärn den 3 augusti och polisen är rätt säker på att han tog sin vanliga runda.

– Vi är ganska säkra på att han tagit den här vägen, men riktigt hur långt han kommit vet vi inte, säger Bo Sandström, utredare på polisen till Veckans brott.

Veckans brott

Väntar på utredningsmaterial

Olle Forsberg kan ha råkat ut för en olycka eller sjukdom, men det finns detaljer som förbryllar polisen och man undersöker fortfarande om det finns något samband med mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i småländska Markaryd. Polisen i Västerbotten väntar fortfarande på utredningsmaterial från Markaryd för att kunna utreda om händelserna hör ihop.

Veckans brott sänds i SVT1 kl 21 på torsdag kväll.

I klippet ovan hör du utredaren Bo Sandström berätta hur polisen resonerade dagarna efter Olles försvinnande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet