Skogomeanstalten i Göteborg, där Hagamannen suttit. Foto: Kriminalvården

Hagamannen har lämnat fängelset

Uppdaterad
Publicerad

Kriminalvården bekräftar nu att den villkorligt frigivne Hagamannen är ute från anstalten.

Hagamannen som är villkorligt frigiven från och med tisdagen, är ute ur fängelset. Det bekräftar Dennis Karlsson, presschef på Kriminalvården.

Det är på anstalten i Skogome i Göteborg som Hagamannen avtjänat senare delen av sitt straff. Den villkorliga frigivningen trädde i kraft vid midnatt, men Kriminalvården lämnar inga uppgifter om exakt när själva frisläppandet skedde. Enligt tidningen Västerbottens-Kuriren flyttades han dock i hemlighet till Skänninge i Östergötland på måndagen, för att undvika uppmärksamhet i media.

Övervakningsnämnden beslutade först att Hagamannen inte skulle få vistas i Umeå under sitt första år i frihet. Men Hagamannen överklagade till tingsrätten och fick rätt.

Samtal i Gomorron Sverige

I SVT:s Gomorron Sverige fortsatte diskussionen på tisdagen, medSven-Erik Alhem, förbundsordförande i Brottsofferjouren, och ChristerKarlsson från organisationen KRIS, Kriminellas revansch isamhället, på plats i studion. Se hela samtalet om Hagamannensfrisläppande, om den villkorliga frigivningen, Umeåbornas synvinkel med mera iklippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hagamannen

Mer i ämnet