Foto: TT

Ishalkan har slagit till – flera olyckor på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Ishalkan har slagit till ordentligt. Inatt inträffade en allvarlig olycka med både bussar och bilar på E4 mellan Umeå och Skellefteå. Under fredagsmorgonen forsätter olyckor att trilla in.

Efter den stora olyckan på E4 inatt leds trafiken om vid Sjulsmark och Bygdeå. Då inträffade en ny bussolycka efter den vägen. En lastbil hamnade i diket, men föraren klarade sig utan skador. Lastbilen har bärgats från platsen.

Vid 07.30 inträffade en ny trafikolycka på länsväg 364 strax efter Ersmark vid Fäbodåkern. Enligt trafikverket var två personbilar inblandade i en trafikolycka.

Ishalkan

– Två bilar har tuschat varandra och hamnade i varsitt dike. En person har brutit foten eller benet. Bilarna ska bärgas från diket senare, säger Lars Mårdvall, insatsledare på räddningstjänsten i Umeå.

Föraren fördes med ambulans till sjukhus.

Avstängd väg – flera lastbilar blockerar

Strax efter 08 inträffade en olycka på Burträskvägen i Bygdsiljum, där flera lastbilar (fyra-fem stycken) blockerar vägen. En av lastbilarna ligger i diket och släpet blockerar vägen. Vägen är helt avstängd.

– Polisen är på väg till platsen, ingen är skadad. Vi inväntar även trafikverket för att sanda vägen. Sedan ska lastbilen bärgas, säger rlc-befäl Börje Öhman.

Polisen varnar nu för halkan och uppmanar folk att inte ge sig ut i onödan. I Skellefteå har buss- och flygtrafiken ställts in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishalkan

Mer i ämnet