Vasafärjan vände om – de här gav sig ut. När vindarna tog fart i Kvarken blev det surfläge i Salusand. Foto: Johan Silvenord

Här rider de på stormvågorna

Uppdaterad
Publicerad

När Vasafärjan under torsdagen flydde tillbaka till hamn, så lockades andra för att njuta av vågornas kraft. I surf-mekkat Salusand, som ligger i gränslandet mellan Västerbotten och Västernorrland, passade ett tiotal personer på att rida stormvågorna.

En förkylning stoppade surfaren Johan Silvenord från att själv paddla ut. Istället blev han kvar på stranden med kameran i högsta hugg.

– Under tiden jag var där så var det 10-12 personer ute i vattnet.

”Surfa aldrig ensam”

De kraftiga vindarna blåser från rätt håll för att bilda vågor i Salusand. Blåsten beräknas hålla i sig under helgen och surfprognosen ser god ut, men det gäller att hålla lite koll för att surfa säkert och ha kul i kulingvarningen.

– Surfa aldrig ensam och håll koll på varandra. Se till ha ordentligt med energi och ta break för att orka med. Givetvis så måste man även ha en bra våtdräkt, säger Silvenord och fortsätter med en uppmaning till de som tänker sig ut i helgens vågor:

– Visa respekt och ta hand om varandra ute i vattnet och hittar ni skräp så plocka med det från stranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.