Hör advokaten Marko Tuhkanen och Lars Appelviks syster om förhoppningarna. Foto: Veckans brott, SVT.

Hoppas att dna-bevis i frysen ska fria hans klient

Uppdaterad
Publicerad

I senaste programmet av Veckans brott i SVT togs fallet med dödsmisshandeln i Rönnäs utanför Vilhelmina upp. Fokus låg på de dna-spår som advokaten Marko Tuhkanen hoppas ska kunna fria hans dömda klient.

För några veckor sedan avslöjade SVT att polisens eget laboratorium, NFC, under 20 år lagrat stora mängder oanalyserade dna-prover i sina frysar på grund av att mängden dna inte nådde upp till ett gränsvärde som NFC infört.

Avslöjandet väcker förhoppningar hos både utredare och försvarare runt om i landet. En av dem är advokaten Marko Tuhkanen som företräder Lars Appelvik, den man som dömts till 11 års fängelse för dödsmisshandeln och våldtäkten i Rönnäs år 2014.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

I klippet ovan hör du mannens syster om förhoppningarna och advokaten Marko Tuhkanen om vilka spår från brottsplatsen som man vill att NFC ska testa igen.

Hela Veckans brott kan du se i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln i Rönnäs

Mer i ämnet