Carina Lindström, enhetschef Arbetsförmedlingen. Foto: SVT/Privat

Rekrytering till Arbetsförmedlingen i Lycksele kommer ta tid

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen har öppnat en kundtjänst i Lycksele som ska generera hundra nya jobb – men rekryteringen kommer ta lång tid. Under det här året ska 30 personer rekryteras.

Förra veckan började de första 14 medarbetarna på arbetsförmedlingen i Lycksele – två sektionschefer och resterande som arbetsförmedlare. De kommer att läras upp i åtta veckor och sedan vara redo för att möta kunder på distans.

– Det är en långsiktig plan och i år kommer vi att anställa runt 30 personer totalt, vi har kollat på vad som är möjligt utifrån budgeten. Sen får vi se vad nästa steg blir kommande år, säger Carina Lindström, enhetschef på Arbetsförmedlingen för Luleå, Lycksele och Arvidsjaur.

Planen är att lägga ut en ny annons runt sommartid och att ta emot en till grupp på runt 15 stycken att lära upp till hösten.

”Hög konkurrens om utbildad arbetskraft”

Enligt Lindström är det drygt 200 som sökt jobb på Arbetsförmedlingen i Lycksele.

– Vi har haft ansökningar så vi har kunnat anställa men det är hög konkurrens om utbildad arbetskraft. Generellt har det varit fler tjejer som sökt än killar, avslutar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer