Bertil Wallin och frun Lise-Lotte är två av 187 resenärer från Umeå som skulle ha landat på ön ikväll, men som istället sitter på flygplatsen i Faro i Portugal. Foto: Privat / ELVIRA URQUIJO A./TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hundratals Umeåbor fast i Portugal efter sandstorm på Kanarieöarna

Uppdaterad
Publicerad

Umeåbon Bertil Wallin är en av hundratals resenärer som skulle ha landat på Gran Canaria under lördagskvällen men på grund av en sandstorm som stänger flygplatsen, har planet tvingats landa i Portugal.

En sandstorm drog in över Kanarieöarna under lördagseftermiddagen och flygplatsen tvingades stänga. Bertil Wallin och frun Lise-Lotte är två av 187 resenärer från Umeå som skulle ha landat på ön ikväll, men som istället sitter på flygplatsen i Faro i Portugal.

– Det här var ju inte riktigt vad vi tänkt oss, men vädret rår ju ingen över, säger Bertil Wallin från planet som står still på flygplatsen.

Hotellnatt i Portugal

Förutom planet från Umeå var det också ett plan med 388 resenärer från Arlanda som också har landat i Portugal.

– Just nu inväntar vi nya besked om sandstormen som jag hoppas blåser över så snart som möjligt, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving.

För Bertil och Lise-Lotte Wallin ser det ut att bli en hotellnatt i Portugal.

– Vi är ju pensionärer, för oss går det bra, men det finns de som sitter här på planet och är besvikna, de har tagit ledigt och så, säger Bertil Wallin.

Charlotte Hallencreutz berättar att Ving kommer att informera sina kunder via sms så snart de vet mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer