Butikerna har fått begränsa antalet besökare utifrån butiksytan. Foto: Johan Nilsson/TT

Läs länsbornas reaktioner på nya pandemilagen

Uppdaterad
Publicerad

Den nya pandemilagen som ska begränsa antalet besökare i bland annat butiker har varit i kraft i snart en vecka. Vi frågade hur länsborna upplever att det fungerat.

SVT rapporterade · Hur tycker du att det fungerar med den nya pandemilagen?

Tack till alla som delat med sig av sin åsikt. Nu stänger vi chatten.

SVT · Jan Färingö

Vi har alla ett eget ansvar. Man kan inte lägga allt ansvar på de styrande om man själv skiter i att hålla avstånd.
Om ni tycker butiker har för högt antal kunder, anmäl så det blir en kontroll. Det har knappt kommit in några anmälningar än men kommentarerna är fulla med klagomål. Hur tror ni Länsstyrelsen vet vilka butiker de ska kolla upp?
Om alla börjar tänka lite själva kommer det här att fixa sig.

Anette

Det är exakt lika trångt som vanligt i matbutiken..., antalet tillåtna kunder är för stort för att det ska kunna minska smittspridningen, och att överlåta ansvaret/räknandet på kunderna själva fungerar inte!
Varför inte ställa in sommarlovet och senarelägga starten... av vårterminen? Varför inte stänga ned industrier... för "semester" nu istället för i sommar?

Thomas

Stäng ner allt i två veckor!

Martin

Har sett flera butiker där man varit fler än vad som det står att man får vara på skylten utanför, så verkar inte funka.folk bryr sig inte

Kia

Vi har redan statistisk fakta som tydligt visar att nerstängningar och begränsningar är verkningslösa. Något även who håller med om.
Varför ska vi då finna oss i att våra medborgerliga rättigheter inskränks av en pandemilag?

Petersson

ICA här har alldeles för högt maxantal. Gissar att de räknat efter totala golvytan? Mesta ytan är ju hyllor och gångarna är smala. Hoppas det bli en kontroll!

Maggan

De som jobbar i butikerna borde vara bättre på att hålla koll (många kunder struntar ju i det) och se till att det bara är maxantalet kunder, med behörigt avstånd, som vistas där.

Västerbotten

Ica Maxi Um må ha många kvm men det är i området grönsaker, chark och mejeri man borde mäta och begränsa antal kunder Där är det svårt att hålla avstånd i alla fall fr em

Bitte

Ett slag i luften.

Patric

Regler för kommentarer:

Visa
  • Vi tillåter inte kommersiella budskap.
  • Vi kommer inte publicera inlägg som hänger ut enskilda företag.
  • SVT tar aktivt ställning för demokratiska grundvärden och alla människors lika värde. Vi tillåter inte inlägg som syftar till nedvärdera grupper utifrån exempelvis könstillhörighet, hudfärg eller sexualitet.

Mer SVT:s kommenteringsregler hittar du här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet