Foto: TT.

Joakim Fagervall om beskedet: ”Klart som fan det dyker upp ett coronavirus och förstör”

Uppdaterad
Publicerad

Björklöven har gjort en makalös säsong och hade guldläge att ta steget upp i SHL. Nu blir det inte så – coronavirusets framfart sätter stopp för all hockey.

– Det är ett jätteantiklimax, säger Lövens tränare Joakim Fagervall.

Björklöven var nära att ta steget upp 2006. Men sedan dess har klubben haft det kämpigt på många olika sätt. Den här säsongen var alla problem borta och laget har gjort en kanonsäsong. Poängrekord i grundserien och just nu 1-1 i matcher mot Modo.

– Efter alla jävla bedrövelser efter så många år, nu har vi gjort en kanonsäsong. Klart som fan det dyker upp ett coronavirus, säger Joakim Fagervall.

Coronaviruset i Västerbotten

”Hockeyn hamnar i ett annat perspektiv när det dör människor”

Trots besvikelsen kan han till viss del förstå beslutet.

– Som människa känns det okej. Som hockeytränare känns det för jävligt. Men det är bara att inse att hockeyn är en liten del av världen, vi är sköra som männsikor. Hockeyn hamnar i ett annat perspektiv när det dör människor runt omkring oss, säger han.

Men det var i år det skulle ske?

– Förutsättningarna har aldrig varit bättre. Vi har slagit alla tiders poängrekord. Vi hade målvaktsspelet, försvarsspelet, boxplay, powerplay. Allt fanns där tycker vi själva.

”Ingen tar det hårdare än spelarna”

För Fagervalls del innebär det här att han inte kommer att få ta steget upp tillsammans med Björklöven. Efter 334 matcher i klubben lämnar han efter den här säsongen.

– Jag får ingen ny chans nästa år, nu är det färdigt och jag flyttar söderut. Jag är otroligt ledsen att det slutar så här. Ingen tar det hårdare än vår spelartrupp, de har gjort allt slit på isen. Det är ett tufft besked, även för föreningen och fansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet