Umeås tillförordnade stadsdirektör Margaretha Alfredsson. Foto: SVT/Pressbild

Kommunchefsutredning uppskjuten – igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Umeå kommun stängt av två högt uppsatta chefer startades en internutredning. I början av maj sköts utredningen upp till 25 maj. Idag meddelar Umeå kommun att utredningen skjuts upp på nytt.

I början av april stängdes två högt uppsatta chefer inom Umeå kommun av. Kommunen hänvisade då till allvarliga arbetsmiljöproblem och den tillförordnade statsdirektören Margaretha Alfredsson tillsatte en internutredning.

Utredningen skulle ha presenterats idag efter att en gång tidigare blivit uppskjuten men nu meddelar kommunen att så inte blir fallet. Utredningen är nämligen inte klar.

– Vi har beslutat att förlänga avstängningen med en av cheferna. Med den andra har vi tidigare gjort överenskommelsen att den personen inte kan fortsätta. I övrigt kan jag inte säga mer nu, säger Margaretha Alfredsson som berättar att man hoppas kunna lämna ett nytt besked i början av juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.