Köpmannen påverkas av Åhléns nedläggning

Publicerad

Åhlens beslut att stänga sitt varuhus i Lycksele kom som en negativ överraskning även för planerna på en galleria och ett höghus i kvarteret Köpmannen.

För snart en vecka sedan stod det klart att Åhléns väljer att stänga varuhuset i Lycksele, något som berör över nio anställda. Även för gallerian som planeras i kvarteret Köpmannen kan beskedet ge en negativ inverkan.

Nu ger sig företaget bakom galleriaplanerna in i arbetet med att försöka övertyga Åhlens om att ändra sitt beslut.

– Vi har gjort omfattamnde utredningar omkring handeln idag och imorgon när det gäller Lycksele och inlandet, som påvisar att handeln har en framtid här, säger John-Gunnar Jönsson, ordförande Cityfastigheter Lycksele.

LÄS MER: Utsågs till bästa butik – nu lämnar kedjan Lycksele

Både John-Gunnar Jönsson och Malin Ackermann menar att Lycksele alltid har varit ett centrum för handeln och att det är viktigt att fler börjar tänka på att handla lokalt.

– Lycksele är en centralort med handelshistoria, vi ska hjälpa till med argumenten, om kommunen vill ha oss, säger Jönsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet