Kräver 1,4 miljoner i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Peter Green investerade 500 000 för att kunna ta emot asylsökande på Kronlunds kursgård i Hällnäs. Allt var klart med migrationsverket, men sen ändrade myndigheten sig. Nu kräver Green skadestånd, rapporterar P4 Västerbotten.

I oktober fick Peter Green beskedet från Migrationsverket att boendet bara var några veckor bort, rapporterar P4 Västerbotten.

Men det blev aldrig något avtal, och nu har Peter Green via sin advokat skickat ett skadeståndskrav till myndigheten, på 1,4 miljoner kronor.

Men om det blir något skadestånd eller inte återstår att se. Enligt Peter Green, är det svårt att få svar från tjänstemännen på Migrationsverket.

– Det finns de som uttryckt att det är nog lättare att få tag på ÖB under brinnande krig än att få tag på en tjänsteman på Migrationsverket, säger Peter Green till P4 Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.