Foto: Cityfastigheter i Lycksele.

Länets rekordhus skjuts på framtiden

Publicerad

Cityfastigheter i Lycksele vill bygga ett 17 våningar högt hus. Nu måste detaljplanen för rekordbygget göras om. Därmed skjuts bygget på framtiden.

Idag beslutade miljö- och samhällsnämnden i Lycksele att detaljplanen för det kommande rekordbygget på området Köpmannen måste göras om.

Den tidigare detaljplanen gällde en betydligt mindre byggnad kring nio våningar. När företaget Cityfastigheter i Lycksele nu vill bygga 17 våningar måste mycket göras om: nya samråd, nya skuggberäkningar osv.

– Det är ingen mindre avvikelse, därför måste vi ställa ut planen igen. Det blir lite som att börja om från början, säger Stig-Lennart Karlsson (S)orförande i miljö- och samhällsnämnden.

Den nya detaljplanen ska ställas ut vid årsskiftet. Förhoppningen är att fullmäktige i Lycksele kan ta ställning till frågan i april 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarteret Köpmannen i Lycksele

Mer i ämnet