Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Trygg var en av dem som blev överraskad över köerna till förtidsröstningen på NUS i Umeå. Foto: Lukas Deininger/SVT

Långa köer till förtidsröstningen på NUS i Umeå: ”Jag är förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var det långa köer för att förtidsrösta på Norrlands universitetssjukhus, NUS. Väntetiden för att få rösta var över 20 minuter.

– Jag är lite förvånad. Jag tänkte förtidsrösta för att skippa köerna på valdagen, säger Elin Trygg som stod i kön.

Det är många som vill förtidsrösta i Umeå. Det har uppstått köer både till röstlokalen på Nolia och till röstlokalen på Norrlands universitetssjukhus.

– Vi märker en uppgång de senaste dagarna. Nu har det varit ungefär 1 000 personer varje dag som röstar, säger Ivar Lundin, gruppledare för förtidsröstningen på Nolia.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

”Fungerar bra”

Umeå kommuns prognos är att ungefär 35 procent av de röstberättigade i Umeå kommun kommer att förtidsrösta. Även om det ibland uppstår köer tycker man att det fungerar bra.

– Det fungerar bra. Vi har en bra organisation och jätteduktiga medarbetare som ser till att folk får hjälp om man har frågor, säger

I videon hör du personer som stod i kön på NUS för att rösta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

Mer i ämnet