Foto: SVT

Gravida Linnea gläds åt att partnern tillåts på BB: ”Det känns superbra”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det återigen tillåtet för partner att följa med på BB i Västerbotten. Linnea Ivarsson och sambon får sitt första barn om några veckor och gläds över beskedet.

– Vi är jätteglada, säger hon.

Linnea Ivarsson i Umeå väntar sitt första barn i slutet på mars. Hon och hennes sambo har fram tills nu varit inställda på att få genomgå många viktiga delar av graviditeten på var sitt håll.

– Man har ju köpt läget, det handlar ju om att en själv och andra inte ska bli smittade, men det är så klart en sorg att min partner inte fått dela alla resor som jag fått göra under graviditeten, säger hon.

Partnern får numera vara med på BB om den har gjort ett antigentest.

Hon är glad över det nya beskedet men tycker samtidigt att det är konstigt att andra delar av förlossningsprocessen inte är inkluderade.

– Det är lite ologiskt. Om man nu gjort ett snabbtest och partnern fått komma in så borde man ju kunna vara med från start till slut, men ja.. Jag känner att vi köper läget och tar det vi får, att vi får vara på BB, vi är nöjda.

Hon fortsätter:

– Att han får sitta ute i bilen någon timme först, det är ingen fara, säger Linnea och skrattar.

Hör Linnea berätta om hur det varit att vara gravid under pandemiåret i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.