Mannen greps i Spanien under fredagen berättar David Helgesson, chef för grova brott i Västerbotten. Foto: SVT/Tommy Forsgren

Man gripen i Spanien – misstänkt för mordförsöket på Röbäck

Uppdaterad
Publicerad

I fredags greps en man i Spanien efter mordförsöket på Röbäck där tre män misstänks ha misshandlat och stuckit en annan man med en machete.

– Vi har fått återkoppling kring gripandet men mycket kortfattat, skriver polisens gruppchef för grova brott, David Helgesson, i ett mail till SVT.

Tre män i 20-30-årsåldern misstänks för mordförsöket på Röbäck den 15 juni. De häktades i sin frånvaro och efterlystes av polisen.

Männen misstänks för att ha missahandlat och stuckit en man i 25-årsåldern med en machete och en kniv, de ska också ha försökt köra över den 25-åriga mannen med en bil.

Mordförsöket i Röbäck

Under gårdagen stod det klart att en man gripits i Spanien av spansk polis misstänkt för mordförsöket på Röbäck, något Västerbottens-kuriren var först med att berätta.

– Vi har begärt biträde av polisens nationella operativa avdelning och det är dom som har kontakterna mot Spanien och att i förlängningen säkerställa att den frihetsberövade mannen kommer till Sverige, skriver polisen David Helgesson i ett mail till SVT.

– Vad gäller dom andra två så är dom fortfarande på fri fot och eftersöks av polisen, skriver David Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsöket i Röbäck

Mer i ämnet