En man i 20-årsåldern häktades under förra veckan misstänkt för grovt narkotikabrott. Foto: SVT

Man häktad för grovt narkotika brott – kopplingar till skjutningen i centrala Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen är i 20-årsåldern och ska ha kopplingar till det stora narkotikabeslag som gjordes efter skjutningen Öst på stan. Det var vk.se först att rapportera om.

– Under utredningen fick vi upp ögonen för den här personen, säger David Helgesson, chef på polisens avdelning för grova brott.

I samband med skjutningen Öst på stan i Umeå genomfördes ett antal husrannsakan som resulterade i att vapen och stora mängder narkotika togs i beslag.

Sedan tidigare sitter fyra personer häktade misstänkta i fallet. I förra veckan greps och häktades ytterligare en person på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Skjutning i centrala Umeå

– Det finns en koppling mellan skjutningen och de narkotikabeslag som är gjorda när det gäller frihetsberövandet av den här personen, säger David Helgesson.

”Betydande roll”

Den misstänkta är en man i 20-årsåldern som är hemmahörande i Skellefteå. Han är tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

– Personen har haft en betydande roll i narkotikaverksamheten vi utreder, exakt vilken roll får den fortsätta utredningen ge svar på, säger David Helgesson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skjutning i centrala Umeå den 17 april – få en sammanfattning på en minut. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i centrala Umeå

Mer i ämnet