– Han ringde för att tacka mig. Det känns jätteskönt att ha hans stöd, säger Melly Sarri. Foto: Privat

Melly, 12, blev uppringd av Fridolin (MP) – efter upprop i skolan

Publicerad

Melly Sarri och hennes kompisar startade ett upprop för att stoppa porr och könsord på deras skola. Nu har hon blivit uppringd av utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) som ringde för att tacka henne.

På Renforsskolan i Vindeln har elever tittat på porr och använt grova könsord. Melly Sarri och några andra tjejer i hennes klass startade därför ett eget metoo-upprop, som de lämnade till rektorn.

”Det finns personer i klassen som sitter och tittar på nakna kvinnor på internet och annan porr” skrev Melly, Ines och Märta i sitt brev.

”Jätteskönt att ha hans stöd”

Detta har fått stor spridning och nu har även utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) ringt upp Melly för att tacka henne.

– Han sa att det var bra att vi hade sagt till och att vi hade gjort de en tjänst som berättade hur det var på skolan. Det känns jätteskönt att ha hans stöd, säger Melly Sarri.

Vill ha en förändring

Melly Sarri tror att problemen finns på fler skolor och hoppas nu att det blir en långvarig förändring.

– Jag känner flera andra som säger att det händer samma sak på deras skolor. Jag hoppas att det händer något nu och att de ger mer pengar till skolorna, säger Melly Sarri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

sexuella trakasserier på skolor

Mer i ämnet