Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fredrik Jeppsson, biträdande lokalpolisområdeschef, om skadeläget och utredningen. Foto: Frida Wengberg/SVT

En till sjukhus efter mordförsök på Röbäck i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på onsdagsmorgonen larmades polisen om att en man misshandlats med ett tillhygge utomhus på Röbäck i Umeå. En man i 25-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Polisen rubricerar ärendet som försök till mord och i nuläget finns ingen gripen.

Det var klockan 05:36 som polisen fick in ett samtal om en misshandel på Röbäck i Umeå. Under förmiddagen har brottsrubriceringen ändrats till mordförsök.

– Enligt initiala uppgifter ska det röra sig om en eller flera gärningsmän som använt sig av något tillhygge, men det är inte någon frihetsberövad eller misstänkt för misshandeln i nuläget, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas.

Mordförsöket i Röbäck

Mannen är allvarligt skadad enligt polisen.

Polisens bedömningen är att det här är en isolerad händelse med koppling till kriminella kretsar och att det inte ska vara någon fara för allmänheten.

Försök till mord

Inledningsvis misstänktes grov misshandel, men rubriceringen har sedan ändrats till försök till mord. Polisen efterlyser eventuella iakttagelser i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsöket i Röbäck

Mer i ämnet