• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Efter misstänkt kvarka ställs helgens ponnyhopptävling in på Södra Umeå ryttarförening. Foto: TT

Misstänkt kvarka stoppar helgens hopptävling

Uppdaterad
Publicerad

Helgens ponnyhopptävling ställs in efter misstänkt kvarka på Södra Umeå ryttarförening (SURF).

– På grund av misstanke om kvarka stänger vi anläggningen för alla inkommande hästar i samråd med veterinär, skriver de på sin hemsida.

Hästen som är sjuk är isolerad och man har tagit prov, men provsvaren kommer tidigast under fredagen klockan 17:00. Anläggningen kommer att hålla stängt i minst tio dagar, oavsett vad provet visar.

– Ridskolans verksamhet fortsätter precis som vanligt, det vill säga alla ridlektioner kommer att fortsätta i vanlig ordning men vi ber våra elever att byta alla kläder och tvätta sig noga om ni går emellan olika stallar, skriver SURF på sin hemsida.

Helgens ponnyhopptävling är alltså inställd efter misstankarna om kvarka men enligt hemsidan ska alla deltagarna få pengarna tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.