Foto: Conny Björkbacka/SVT

Misstänkt mordplats utsatt för dubbla inbrott

Publicerad

Natten mot måndag bragdes en man om livet i en villa i Norsjö. Sonen till den avlidne mannen har begärts häktad misstänkt för mord, men det har uppstått komplikationer i utredningen. Ett dygn efter det misstänkta mordet inträffade dubbla inbrott i den villa som pekats ut som mordplatsen.

Tidningen Norran skriver att åklagare Marie Andersson bekräftat att polisen även har två inbrott att utreda efter det misstänkta mordet i villan i Norsjö.

Natten mot tisdag, ett dygn efter våldshändelsen, ska det ha gjorts inbrott både i villan där mordet ska ha begåtts och i en bil som stod parkerad intill fastigheten. Norran skriver att en bilruta krossats och att gärningsmannen eller gärningsmännen även tagit sig in i villan på baksidan av huset.

Våldsdrama i Norsjö

Oklart om det finns samband mellan brotten

Den misstänkta mannen begärdes under onsdagen häktad för mord alternativt dråp och grovt narkotikabrott. Om det finns något samband mellan våldsbrottet och dessa inbrott menar åklagaren är för tidigt att säga.

– Det här utreds förutsättningslöst, det är för tidigt att säga något om detta. Men när stora narkotikapartier upptäcks finns det ju ofta flera personer inblandade, säger Marie Andersson till Norran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet