Foto: Conny Björkbacka/SVT

Misstänkt mord i Norsjö

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt mord har inträffat i Norsjö kommun i norra Västerbotten. En man sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Larmet kom till polisen kring ett på natten till söndagen. En man hade blivit utsatt för våld och fördes till sjukhus med ambulans. Mannen avled senare av sina skador. I går kväll greps en man i 30-årsåldern av polisen i Skellefteå. Mannen anhölls under måndagsmorgonen misstänkt för mord.

En Norsjöbo uppger för SVT att det under natten flög in en helikopter in till Norsjö.

Våldsdrama i Norsjö

– Jag tänkte att det kanske var någon som fått hjärtstopp, men då var det säkert det här det gällde, säger personen till SVT.

LÄS MER: Polisen förtegen: ”Vill inte att vittnen ska påverkas”

Förhör har hållits

Just nu arbetar polis och åklagare med att samla in uppgifter.

– Nu ska vi samla in alla relevanta uppgifter och hålla förhör. Vi har hållit ett förhör med den misstänkta mannen, säger Marie Andersson, jouråklagare vid åklagarmyndigheten i Umeå till SVT.

De två männen kände varandra sedan tidigare. Polisen är mycket förtegen kring händelsen och åklagaren vill inte kommentera den misstänkta mannens inställning till anklagelserna.

– Vi är försiktiga med uppgifter eftersom det är ett sådant tidigt skede, säger Andersson.

LÄS MER: Uppgifter: 30-åringen misstänks ha mördat sin far

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet