Jens Nyström, den mordmisstänkte mannens försvarsadvokat Foto: SVT

Försvarsadvokaten: ”Han mår naturligtvis inte bra”

Publicerad

Den man i 30-årsåldern som misstänks ha mördat en man, som enligt uppgifter till SVT är den misstänktes far, försvaras av advokat Jens Nyström.

– Generellt så mår människor i den situationen naturligtvis inte bra med sådana misstankar riktade mot sig, säger Jens Nyström till SVT.

Den man i 30-årsåldern som anhållits misstänkt för mord i Norsjö har under dagen blivit tilldelad en försvarare i fallet. Jens Nyström som är mannens försvarsadvokat är även han mycket förtegen och har bara haft ett kort samtal med mannen.

Har mannen erkänt eller nekat till brott?

Våldsdrama i Norsjö

– Jag vill inte kommentera vad han har angett för inställning till detta. Det är alldeles för tidigt i utredningen för att gå ut med sådana uppgifter, säger Jens Nyström till SVT.

LÄS MER: Polisen förtegen om misstänka mordet

Finns det någon specifik orsak till att grova brott i Umeå tagit över?

– Nej, det var nog likadant med händelsen på Morö Backe att man per definition överlämnar fallet dit på grund av rubriceringen, helt enkelt.

Den döde mannen ska ha utsatts för yttre våld, har något slags tillhygge använts?

– Jag kan inte säga något kring den delen. Jag har fått väldigt lite information från polisen än så länge.

Mannen misstänks ha mördat sin far. Hur mår din klient?

– Jag vill inte uttala mig om hans fysiska eller psykiska mående, men generellt så mår människor i den situationen naturligtvis inte bra med sådana misstankar riktade mot sig.

LÄS MER: Uppgifter: Mordmisstänkte mannen har dödat sin far

Jens Nyström berättar att han inte deltagit i något förhör med mannen och att det, enligt hans uppgifter inte hållits något fler förhör än morgonens inledande förhör.

– Möjligtvis kommer det hållas fler förhör under morgondagen, säger Nyström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet