Joakim Oja, förundersökningsledare Foto: TT/SVT

Polisen förtegen om misstänka mordet

Uppdaterad
Publicerad

Efter morgonens misstänkta mord i Norsjö arbetar polisen febrilt med utredningsarbetet. Polisinspektör Joakim Oja berättar att ärendet kommer hanteras Umeåpolisens grova brott.

Förundersökningsledare Joakim Oja vid Skellefteåpolisen är väldigt förtegen om nattens händelse i Norsjö där en man har anhållits för mord.

– Det är väldigt, väldigt tidigt skede just nu. Gripandet gick lugnt till väga, det var en man i 30-årsåldern som greps och senare har anhållits misstänkt på sannolika skäl för mord, säger Oja.

Våldsdrama i Norsjö

”Vill inte att vittnen ska påverkas”

Fallet kommer hanteras av Umeåpolisens grova brottsroteln, men polisen genomför fortlöpande en brottsplatsundersökning i ett bostadsområde i Norsjö tätort.

– Arbetet pågår just nu. Även om det inte syns utåt så pågår det på många håll och kanter. Förutom brottsplatsundersökningen under dagen så arbetar vi med andra utredningsåtgärder också. Men vi berättar ingenting utåt just nu om hur det här har gått till för att inte vittnen ska kunna påverkas av uppgifter. Vi vill hålla förhör med alla som sett något, säger Joakim Oja.

LÄS MER: Uppgifter: 30-åringen misstänks ha mördat sin far

Kommenterar inte mannens ställning till anklagelserna

Han vill heller inte berätta något om varken ålder på den avlidne eller vilken sorts relation offret och den misstänkte har till varandra. Man har hållit ett inledande förhör med mannen som nu skyndsamt ska tilldelas en offentlig försvarare.

– Vi har hållit förhör med mannen där vi underrättat honom om misstankarna, säger Joakim Oja.

Har den misstänkte personen erkänt eller nekat till brott?

– Det kan jag inte kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet