Bilder från hotellets övervakningskamera. Foto: Hotell Lappland

Kostymrånarna häktade

Uppdaterad
Publicerad

Alla de tre männen hemmahörande i Skåne har under fredagen häktats på sannolika skäl misstänkta för det grova rånet mot Hotell Lappland tidigare i veckan. Även kvinnan, som är anställd på hotellet, häktas för medhjälp till grovt rån.

Vid lunchtid hade förhandling hållits gällande samtliga tre misstänkta rånare. Häktningsförhandlingarna skedde bakom låsta dörrar i Lycksele. De misstänkta, som är i ålder mellan 17 och 23 år, medverkade via videolänk från Umeå.

Alla tre har häktats på sannolika skäl misstänkta för grovt rån.

Rånet mot Hotell Lappland

Under eftermiddagen kom också beslut om att den hotellanställda kvinnan som är i 25-årsåldern, häktas för medhjälp till grovt rån. Hon misstänks också på sannolika skäl.

Åtal ska väckas senast 4 december.

Rånet mot Hotell Lappland

• Strax innan klockan tre natten mot tisdag 3 november slår tre maskerade rånare till mot Hotell Lappland i Lycksele i Västerbottens inland.

• En i personalen blir överfallen och tvingades ta fram nyckeln till hotellets kassaskåp. Sedan tejpas personen fast med silvertejp.

• Ett stort polispådrag inleds. Poliser från angränsande län kallas in och deltar i jakten på rånarna.

• En dryg timme efter rånet får en polispatrull syn på en misstänkt bil. Föraren vägrar att stanna.

• Polisen lägger ut spikmatta och får till slut stopp på de misstänkta rånarna utanför Bjurholm – drygt nio mil från brottsplatsen.

• I samband med gripandet gjorde polisen ett beslag av kontanter som rånarna kommit över.

• Männen anhålls vid lunchtid på tisdagen på sannolika skäl misstänkta för rånet.

• På tisdagskvällen anhålls ytterligare en person, en kvinna anställd på hotellet, misstänkt på sannolika skäl för medhjälp till grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Hotell Lappland

Mer i ämnet