Arkivbild. Idag startar rättegången mot den 21-årige mannen. Foto: SVT.

Misstänkte 21-åringen hörs om mordet på den äldre kvinnan

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som misstänks för mordet på en 89-årig kvinna i ett soprum i Norsjö förhörs på tisdagen i Skellefteå tingsrätt. SVT Nyheter Västerbotten rapporterar direkt från rättssalen.

Det var den 14 oktober förra året som den äldre kvinnan hittades död mitt på dagen i ett soprum. Den 21-årige mannen greps sent på kvällen av polis i sin lägenhet. Han har sedan dess suttit häktad misstänkt för mordet.

Kvinna hittad död i Norsjö

Blod på sockorna

Kvinnan blev utsatt för ett trubbigt våld mot huvudet. Åklagaren har lyft fram ekonomiska motiv bakom mordet och menat att den misstänka mannen var i stort behov av pengar. Vittnen har även sett mannen kring brottsplatsen i närheten av tidpunkten för mordet.

– Bevisningen består bland annat av ett par sockor med DNA i form av blod från målsäganden, sa kammaråklagare Petra Lundberg vid Åklagarkammaren i Umeå, tidigare till SVT Nyheter.

Mannen nekar

På tisdagen är det den fjärde rättegångsdagen. Under dagen ska den misstänkte mannen förhöras om vad han gjorde dagen då den äldre kvinnan hittades död. Mannen har hela tiden nekat till brott.

– Det finns inte något som binder mannen till platsen vid tidpunkten för mordet, säger Linda Sundlöf, mannens försvarsadvokat.

SVT:s reporter Partrik Samuelsson är på plats i rättsalen och rapporterar direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet