Akrivbild. Polishuset i Umeå Foto: SVT

Nio överdoser på kort tid – Polisen: ”Väldigt alarmerande”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut med uppgifter om att sammanlagt nio personer – inklusive de två dödsfallen – har överdoserat vad som för polisen ännu är ett okänt preparat.

Polisen börjar nu få en klarare bild över hur många som överdoserat den ännu oidentifierade substansen som lett till två personers död. På onsdagseftermiddagen gick polisen ut med att totalt nio personer förts till sjukhus efter att de överdoserat, inklusive de två dödsfallen.

– Det är spritt över länet, både vid kusten och inlandet. Ännu har inte Skellefteå drabbats, men inget säger att det inte kan inträffa där också, säger Malin Axroth, polisområdeskommunikatör.

Överdoser i Västerbotten

Samtliga nio överdoser har inträffat på kort tid, en och en halv vecka. Polisen menar att det är oroväckande många överdoser på kort tid.

– Det är många överdoser på en väldigt kort tid och det är väldigt alarmerande, säger Axroth.

Polisen väntar fortfarande på analysresultat för att fastställa vad det är för slags substans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överdoser i Västerbotten

Mer i ämnet