Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är kul att riva – det går fort” – hör husrivaren Patrik Wester i Vilhelmina Foto: Anders Öhlund, SVT

Nu rivs lägenheterna med sjöutsikt i Vilhelmina – byggarbetaren: ”Folk mår dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Huset i Vilhelmina har 24 lägenheter och utsikt över Volgsjön. Rivningen har varit omdebatterad – men nu är Patrik Wester och hans rivningsteam är på plats för att riva huset.

– Folk mår dåligt när vi river deras gamla lägenheter. Men jag utför bara mitt jobb. Oftast är det ganska dåliga hus som rivs ned, men så är det inte här i Vilhelmina, säger Patrik Wester.

Det hyreshus som nu rivs ligger centralt i Vilhelmina med en utsikt över Volgsjön.

– Vi kan inte stå med tomma lägenheter även om det är fräscha lägenheter, säger Maria Philipsson, vd för det kommunala bostadsbolaget Vibo.

Idag har bolaget ett 30-tal tomma lägenheter. Just den här rivningen har det varit politisk strid om.

Ville använda huset till flyktingar

KG Abramson (S), som är före detta riksdagsman, har länge varit kritisk till rivningen. Han hoppades att Ukrainska flyktingar skulle komma till Vilhelmina. Så blev det dock inte.

I november ska rivningen vara klar. Något beslut om att riva fler hyreshus i Vilhelmina är i dagsläget inte aktuellt enligt Vibo.

– Det är mycket jobb med att riva. Allt skall plockas bort. Grävmaskinen har en magnet så det går ganska enkelt hitta metallföremålen i huset, säger Patrik Wester.

Hör Patrik Wester berätta om hur det går till att riva ett hyreshus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Västerbotten
Mer Nyheter