Foto: SVT

Nu är Sveriges nordligaste cricketbana redo för match

Publicerad

Numera är det upplagt för både cricket, baseball och fotboll på Nydalafälten i Umeå. Under fredagen avslutades nämligen arbetet med den nya cricket-banan och redan imorgon lördag är det dags för match.

Nu kan alla cricketentusiaster jubla, för nu har Umeå fått en ny bana att spela på. Det är vid den norra delen av Nydalasjön, på gräsängarna där Umeå fotbollsfestival spelas, som också cricket visar sin närvaro.

Den nya banan som blev spelklar under fredgaen är den nordligaste belägna i landet. Och för Umeå cricket club är en lång väntan över.

– Det känns väldigt roligt, säger Sulman Yusuf, ordförande i Umeå cricket club, till SVT.

Mellan två fotbollsplaner har man grävt upp en stor ”ränna” som sedan fyllts igen med sand och sten. Ovanpå denna nya yta har slagfältet för kricket-banan sedan byggts upp och på fredagen färdigställdes arbetet. Redan på lördag har man premiärmatchen inbokad, då Märsta cricket club reser norrut för att utmana Umeå-laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.