Foto: ThorenGruppen/TT

Ny fotbollshall på Nolia är nära

Uppdaterad
Publicerad

ThorenGruppen och kommunen är på väg att skriva under en gemensam avsiktsförklaring om en ny fotbollshall på noliaområdet.

Efter måndagens kommunfullmäktige står det klart att ett avtalsförslag om en ny fotbollshall i Umeå ligger redo för båda parter att skriva på.

Redan i juni 2015 var det tal om en ny fotbollshall i näringslivs- och planeringsutskottet men det har dröjt fram till nu, ett och ett halvt år senare att ta fram en så kallad avsiktsförklaring.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Ett stort steg framåt

Enligt Niklas Westman, informationschef på ThorenGruppen är det ett avtal som innebär att kommunen inom nio månader upplåter marken till ThorenGruppen som i sin tur lägger fram en kalkyl på att projektet kan genomgföras.

Ett avtal som han bekräftar kommer att skrivas på inom kort.

– Det är på gång för att skrivas under och ett stort steg närmare drömmen om en ny fotbollshall, säger Niklas Westman som också bekräftar att planerna i dagsläget gäller noliaområdet.

Väntar på kommunens underskrift

I nuläget finns lite olika ritningsförslag på hur fotbollshallen kan komma att se ut men Westman förklarar att när avtalet skrivs under blir det skarpt läge för då kan ThorenGruppen ta fram sina projektidéer på allvar.

– Ärendet ska upp till kommunstyrelsens arbetsutskott först,  så formellt är det inte klart men vi hoppas att de skriver under, vår ägare och vd Raja Thorén skrev under avsiktsförklaringen redan förra veckan, säger Niklas Westman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av idrottshallar på Nolia

Mer i ämnet