Foto: Pressbild

Nya vårdlokaler på Norrlands universitetssjukhus invigda

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen invigdes den nya entrén och de nya lokalerna vid Norrlands universitetssjukhus, NUS. Det handlar om 6 500 kvadratmeter nya vårdlokaler till en kostnad av drygt 240 miljoner kronor.

På drygt ett år har de nya byggnaderna bestående av 141 moduler staplats på varandra och byggts ihop. På måndagen klippte landstingrådet Peter Olofsson bandet och förklarade byggnaden som invigd.

– Jag tycker det ser välplanerat och fint ut. Jag är imponerad att det går att få till så bra trots att det är byggt med lite tillfällig lösning i form av moduler, säger landstingsdirektören Anders Sylvan.

Ombyggnationer på NUS

Den nya entrén blir ljus och rymlig och ska ha lite känsla av hotellentré.

Vårdavdelningar flyttas runt

Ögonklinik, vårdavdelning för hand och plastik, medicinsk akutvårdsavdelning och klinisk neurofysiologi ska inrymmas i de nya lokalerna under tiden som deras ordinarie lokaler ska renoveras. För den nya entrén och vårdlokalerna är faktiskt flyttbara och tillfälliga.

– Vi har tre sjukhus och där krävs också ombyggnationer och det kan tänkas att vi i framtiden kan använda de här modulerna till ombyggnationer även där, säger landstingsrådet Peter Olofsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ombyggnationer på NUS

Mer i ämnet