Ljudinspelningen plockades ur telefonen strax innan rättegången. Foto: SVT.

Vittnesuppgifter pekar på droguppgörelse: ”Varför döda henne, för att hon sett alltihop”

Publicerad

Flera personer skulle göra en droguppgörelse i soprummet när 89-åringen överraskade dem. Det påstår en person i en ljudfil som spelades upp i Skellefteå Tingsrätt.

Under torsdagen fortsatte rättegången mot den 21-åring som är misstänkt för mordet på en äldre dam i ett soprum i Norsjö. 21-åringens offentliga försvarare Linda Sundlöf började med att komplettera sin sakframställan.

I början februari får polisen ett telefonsamtal där personen berättar vad han fått höra om mordet. 

Kvinna hittad död i Norsjö

– En kille från Skellefteå ska ha fått frispel i samband med en drogförsäljning, säger Sundlöf och refererar till inspelningen.

Hon spelar upp ljud från en mobiltelefon där personen berättar vad han vet om den misslyckad droguppgörelsen.

– Varför döda henne, för att hon sett alltihop, säger personen på inspelningen.

Tveksamt om personen vill vittna

Ljudinspelningen plockades ur telefonen strax innan rättegången. Det är mycket tveksamt om personen som hörs vill under vittna inför rätten.

Men kammaråklagare Petra Lundberg påpekar för rätten att det verkar handla om andrahandsuppgifter som den här personen har. Att han inte varit på platsen.

– Jag hoppas att det går att få honom hit, säger hon.

Har utrett alternativa gärningsmän

21-åringens advokat har i media sagt att hon tycker att åklagare och polis inte brytt sig tillräckligt mycket om att utreda andra möjliga gärningsmän.

– Det är inte alls som försvararen säger att vi inte utrett alternativa gärningsmän. Det har vi gjort, säger kammaråklagare Petra Lundberg.

Den offentliga försvararen kompletterar också sakframställan med en anmälan om inbrott från 2016.

Där står det att 21-åringen blivit av med bland annat knivar från sin lägenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet