Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leon Breitbach öppnade en obemannad bensinmack i Sorsele. Hör honom berätta i klippet ovan. Foto: SVT

Obemannad bensinmack öppnar i Sorsele: ”Servicen behövs”

Publicerad

Efter en längre tids uppehåll finns nu en obemannad mack i Sorsele där det dygnet runt går att köpa dricka, godis, glass och nödvändiga bilprylar.

– Sorsele behöver den här servicen och det är långt till nästa ställe där det går köpa olja till bilen, säger Leon Breitbach, mackägare.

Leon Breitbach driver verkstad, biltvätt och däckverkstad i samma byggnad som macken. Han insåg att han inte skulle hinna springa mellan verkstadsjobbet och butiken.

Lösningen blev att kunderna istället kan låsa upp dörren med hjälp av sitt bank-ID och göra betalningar via mobilen. Tvärsöver gatan finns också ett tankställe, men utan butik.

– Vi är glada att det finns en mack igen, visserligen obemannad, men inköpen går att lösa ändå. Det är väl drygt åtta mil till närmaste mack, säger Lova Lundberg som just tankat och plockat åt sig lite godis och dricka i butiken.

Följ med in i Sorseles nya obemannade bensinmack i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.