Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Umeåpiraterna spelar i tysk lera Foto: Jim Sundström/Privat

Piraterna från Umeå spelar i tysk lera

Uppdaterad
Publicerad

Världens största hårdrocksfestival gick av stapeln i Tyskland i veckan, men festivalen har haft problem med kraftigt regn, vilket har gjort att många besökare inte kom in på festivalen. Några som spelade på festivalen var Umeåpiraterna i bandet Ye Banished Privateers.

– Vädret är oberäkneligt. Först är det sol och helt plötsligt börjar det störtregna och det har regnat en hel vecka innan festivalen, säger bandmedlemmen Björn Malmros.

Wacken Open Air är en av världens största hårdrocksfestivaler och har i vanliga fall ungefär 85 000 besökare. På grund av allt regn har festivalarrangörerna nekat en stor del av publiken inträde till festivalen.

– Vi har sett kommentarer på sociala medier från våran publik att dom är besvikna för att dom inte har fått komma in, vilket är ju jättetråkigt, säger bandmedlemmen Magda Andersson.

Trots detta så var Ye Banished Privateers spelning i onsdags välbesökt.

– Vi skulle gissa att det var 10 000 personer där, säger Björn och Magda

Titta på klippet för att få en lägesrapport från leran i Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.