Foto: Tommy Forsgren, SVT

Polisen: ”Förstår att man känner oro”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagens storbrand på Mariehem i Umeå hölls på måndagen ett informationsmöte med polis och försäkringsbolag för de drabbade. Polisen har under helgen haft extra närvaro och knackat dörr för att få vittnesbeskrivningar av vad de rubricerar som grov mordbrand.

Förödelsen på plats är påtaglig, över tjugo bilar som stod parkerade i den carport som brandhärjades värst är helt utbrunna. Enligt restvärdesledaren på plats, är det sammanlagt 35 bilar som kommer behöva bärgas från platsen. Exakt hur stora värden som förstörts är för tidigt att sia om, men notan kommer nog inte att stoppa på 10 miljoner.

Grov mordbrand

Resultaten från polisens tekniska undersökning var under måndagen inte färdig, men rubricerar det som grov mordbrand och har under helgen haft stora resurser som jobbat med ärendet.

Bilbränder i Umeå

”Lägga pusslet”

– Vi har jobbat på intensivt sedan branden inträffade, både med den tekniska undersökningen och hämtat in vittnesuppgifter genom dörrknackning. Nu kvarstår är att sammanställa det arbete vi gjort under helgen och lägga pusslet för att hitta orsaken till branden, säger Oscar Berglund, biträdande spaningsledare.

Under tisdagen kommer bilvraken att börja bogseras från platsen.

Mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Umeå

Mer i ämnet